Cross-treking kolesa

::E-KOLO SCOTT SUB ACTIVE eRIDE UNISEX RACK T. ELEKTRIČNO KOLO 2019

2.269,00  1.792,51 

E-KOLO SCOTT SUB ACTIVE eRIDE UNISEX RACK T. ELEKTRIČNO KOLO 2019 

Elegantno, hitro in dobro opremljeno kolo! Enostavno rokovanje!  Super cena! 

OKVIR Aluminij 6061
PREDNJE VZMETENJE SUNTOUR NEX-E25 DS QR
ELEKTRIČNI POGON Bosch Active, 250 W, baterija 400 Wh, zaslon Purion
ZADNJI MENJALNIK Shimano Acera, 9 p.
PRESTAVNE ROČICE Shimano Acera, 9 p.
ZAVORE Shimano BR-M200 Disc
GONILKE FSA CK200
OBROČNIKI/OBROČI Mach1 MAXX 29
ZADNJI ZOBNIKI Shimano CS, HG20, 11-34
PLAŠČI Schwalbe Energizer Plus 700x50c
TEŽA 24,90 kg

 

Izbriši izbrano

Opis izdelka

E-KOLO SCOTT E-KOLO SCOTT SUB ACTIVE eRIDE UNISEX RACK T. ELEKTRIČNO KOLO 2019 

Osnovna ideja pri Scott-u je bila najti izdelek, ki ponuja več kot le kolo. Nastalo je električno kolo Scott. Uporaba električnega kolesa Scott vam prinaša veliko pozitivnih učinkov. Odslej lahko sami določite koliko energije boste vložili v kolesarjenje. Zdravstvene omejitve vam ne bodo več delale preglavic. Pojdite z električnim  kolesom Scott  v službo, po opravkih, v šolo, tokrat brez znojenja in posebnega napora. Izognite se iskanju parkirnega prostora, gneči na cesti, visokim stroškom goriva, pa še okolje vam bo hvaležno.

 

E-električna kolesa SCOTT

Električna kolesa so hibridi, s katerimi varčujemo pri lastni energiji. A vendar to ne pomeni, da podpirajo lenobo. Električni pogon le dodatno pomaga. Pomagaj si sam in pomagal ti bo Scott. Litij-ionska baterija se hitro napolni in vam ponuja pomoč ter veliko zabave. Baterija ne trpi zaradi “spominskega” učinka, ima zaščito pred prenapolnjenostjo.

Električno kolo Scott – nov vidik sodobnega kolesarja:

Električna kolesa so še vedno kolesa. Še vedno je treba poganjati pedala, kolesarju pa je v pomoč elektromotor, ki ga na cilj pripelje hitreje in z manj napora. V floti so tako polnovzmetena kolesa za premagovanje najtežjih ovir kot tudi urbana kolesa za udobno vožnjo po mestnih ulicah..

Vse kar vas med vožnjo zanima, imate na krmilu. Od tod se upravlja z motorjem in spreminja stopnje pomoči motorja. Na prikazovalniku spremljate stanje baterije…

High Tech krmilo. Majhna nadzorna plošča omogoča vozniku nadzor. Na kolesu je mogoče nadzorovati in izbirati stopnje pomoči. Poleg tega je zaslon prikazuje trenutno stanje baterije, pokritost v kilometrih in vključuje funkcije klasičnega kolesarskega računalnika.

Stopnje pomoči: Elektromotor pomaga kolesarju do hitrosti petindvajsetih kilometrov na uro. Pogonski sklop je povezan z računalnikom na krmilu.

Baterije s kapaciteto 400  Wh se popolnoma napolnijo v treh urah in pol, v svoji življenjski dobi  zmorejo tisoč ciklov polnjenja. Potem se začne njihova kapaciteta postopno zmanjševati, še vedno pa lahko dosežejo polovico svojih zmogljivosti.50% napolnjenost dosežejo po uri in pol polnjenja s standardnim polnilnikom. Baterijski sklop je nameščen na cevi okvirja.

Posebej za električna kolesa je razvita tudi pogonska veriga, ki lahko prenese večje obremenitve, ki nastanejo ob uporabi elektromotorja.  Ne glede na to, kje so akumulatorji nameščeni, odstranjevanje in jih polnjenje na najbližjo električno vtičnico ne more biti lažje.

Z enim polnjenjem boste lahko prevozili od cca 60 do 120 km – odvisno, koliko pomoči boste želeli.  Faktorji so skupna teža, kvaliteta oziroma grobost  cestišča, vzponi, način vožnje (ECO, TOUR, SPORT ali TURBO), povprečna hitrost, moč vetra.

Čas polnjenja  s standardnim polnilcem Bosch Čas polnjenja
PowerPack 300 2,5 ure
PowerPack 400 3,5 ure
PowerPack 500 4,5 ure
PowerTube 500 (notranja) 4,5 ure

 

Baterija je vir moči za pedala. Motorju dobavlja električno energijo, ki je potrebna za zagotavljanje močne pomoči pri kolesarjenju. Torej ni presenetljivo, da se pogosto pogovarjamo o bateriji za e kolo. Kakšna je razlika med baterijami? Kako daleč lahko greste s popolnoma napolnjenim  akumulatorjem? Kaj morate vedeti o shranjevanju?

 1. Kaj je posebnega pri litij-ionskih baterijah?

Thomas Raica: Litij-ionske baterije so med najsodobnejšimi akumulatorji. Zahvaljujoč njihovi visoki energijski gostoti lahko shranijo več energije in so relativno lahke. Zanašamo se na litij-ionsko tehnologijo za vse naše Bosch eBike baterije – naše PowerPacks. Boscheve baterije tehtajo približno dva in pol kilograma in so med najlažjimi na trgu. Imajo tudi najvišjo energijsko gostoto.

 1. Kako dolgo traja baterija?

Thomas Raica: Litij-ionske baterije niso samo za svetilke; imajo tudi dolgo življenjsko dobo. Bosch PowerPacks so zasnovani za številne izlete, razdalje in leta uporabe. Pametni elektronski Bosch sistem upravljanja baterij ščiti litij-ionske baterije pred previsoko temperaturo, preobremenitvijo in globokim praznjenjem. Ni pa mogoče napovedati natančne življenjske dobe. Življenjska doba baterije bo odvisna predvsem od narave in trajanja stresa, kateremu je ta izpostavljena.

 1. Kako lahko vplivate na življenjsko dobo?

Thomas Raica: Da bi dobili najdaljšo življenjsko dobo iz baterije, morajo e kolesarji  upoštevati le nekaj preprostih pravil glede zaščite, prevoza in shranjevanja. Vključujejo shranjevanje baterije v suhem okolju in zaščito pred direktno sončno svetlobo pri sobni temperaturi od 15 ° do 20 ° C. Idealna raven polnjenja akumulatorja je med 30% in 60%. Idealno bi bilo treba baterijo ponovno napolniti pri sobni temperaturi. Pri transportu eBike je pomembno odstraniti akumulator s kolesa in ga varno hraniti v avtomobilu.

 1. Kako dolgo traja baterija?

Thomas Raica: Čas polnjenja je odvisen od kapacitete akumulatorja. Z uporabo standardnega polnilnika PowerPack 300 traja približno eno uro do polovične polnitve, PowerPack 400 približno eno uro in pol ter PowerPack 500 približno dve uri. Popolnoma prazen  PowerPack 300 rabi dve uri in pol za polnjenje, PowerPack 400 tri in pol in PowerPack 500 štiri ure in pol.

 1. Kako daleč lahko potujete z eno baterijo?

In kateri dejavniki vplivajo na obseg akumulatorja? Thomas Raica: Za mnoge e kolesarje so to ključna vprašanja, ki pa nimajo splošno veljavnih odgovorov. Odgovor se lahko močno razlikuje – od manj kot 20 do več kot 100 kilometrov pri polnem akumulatorju. Veliko različnih dejavnikov vpliva na obseg. Vključujejo nivo pomoči, kolesarsko vedenje, zračni upor, težo kolesarjev, tlak v pnevmatikah in seveda teren. Kakšni so talni pogoji? Kolesarim na asfaltirani cesti, kmetijskem zemljišču ali po gozdni poti? Ali moja pot vključuje vzpone ali se sestoji samo iz ravne in odprte ceste? Vsi ti dejavniki vplivajo na obseg baterij. Če načrtujete turo, je zelo priporočljiv obisk www.bosch-ebike.com. Spletno mesto vključuje  asistenta ki upošteva različne dejavnike in vam daje ideje, kako daleč lahko pričakujete potovanje v pogojih, ki jih določite.

 1. Kakšne varnostne ukrepe je treba sprejeti pozimi?

Thomas Raica: Splošno pravilo je, da hladno vreme zmanjša zmogljivost baterije. Zato je v zimskem času pri temperaturah pod ničlo priporočljivo počakati, preden pritrdite baterijo, ki je bila napolnjena in shranjena pri sobni temperaturi. Če ne boste več uporabljali eBike – pozimi, na primer – baterijo shranite v okolju, ki je suho in hladno, pri približno 30% do 60% svoje zmogljivosti polnjenja.

 1. Kaj je treba upoštevati pri čiščenju akumulatorja?

Thomas Raica: Stroji niso primerni za čiščenje eBike, še posebej ne njegovih elektronskih komponent. Priporočamo brisanje baterije z vlažno krpo. Ne uporabljajte močnih detergentov, ki bi lahko vplivali na površino in vedno odstranite baterijo pred čiščenjem eBike. Njene vtične spojke je treba tudi občasno očistiti in rahlo mazati.

 1. Kako se polni baterije?

Thomas Raica: PowerPacks z litij-ionskimi celicami lahko polnite tako kratko obdobje, kot želite, ne glede na stanje polnjenja. Vgrajeni sistem upravljanja baterij PowerPack v kombinaciji z Boschovim polnilnikom ščiti akumulator pred preobremenitvijo pri polnjenju. Če prekinete postopek polnjenja, bateriji ne škodi. Pomembna točka, ki jo je treba upoštevati, je, da je treba baterije eBike polniti le z originalnim polnilnikom, ker bi sicer lahko povzročili nepopravljivo škodo, zato lahko zahtevki za garancijo postanejo neveljavni.

 1. Kako pogosto lahko napolnite baterijo?

Thomas Raica: Tudi po 500 polnih polnjenjih bo baterija še vedno ohranila visoko zmogljivost. Še vedno bo na voljo 60 do 70% prvotne zmogljivosti. Pri testu ADAC, ki je bil izveden jeseni 2015, je bila baterija Bosch eBike v celoti izpraznjena in ponovno napolnjena 1.515-krat, preden je obdržala le 30% svoje prvotne zmogljivosti in ni bila več uporabna. To pomeni, da bi baterija zadostovala za do 57.000 kilometrov – ali en in pol krat okoli sveta.

 1. Kje lahko popravite baterije?

Thomas Raica: Visokokakovostne litij-ionske baterije, kot so Bosch PowerPacks, so zapleteni, fino nastavljeni sistemi, katerih popravilo zahteva posebno strokovno znanje in izdelavo proizvodnih zmogljivosti. Zato je treba pokvarjeno baterijo v skoraj vseh primerih zamenjati.

 1. Kako odstranite staro baterijo?

Thomas Raica: Prodajalec bo zagotovil, da bo Bosch PowerPack odstranjen na okolju prijazen način brezplačno. Dragoceni materiali se vrnejo v cikel surovin, s čimer ohranjajo vire.

O Thomasu Raici

Thomas Raica, 50-letni strojni inženir, je že 24 let z Boschom. Kot vodja Oddelka za tehnične uporabniške aplikacije v podjetju Bosch eBike Systems je odgovoren za vzdrževanje odnosov s proizvajalci koles in sodelovanje s strankami na področju razvoja.

 

 

 

 

 

 

Dodatne informacije

Znamka

Velikost-obseg koles

Vrsta

OKVIR KOLESA VIŠINA SCOTT

Modelno leto

Teža

Ocene

Zaenkrat še ni ocen.

Bodi prvi ocenjevalec “::E-KOLO SCOTT SUB ACTIVE eRIDE UNISEX RACK T. ELEKTRIČNO KOLO 2019”