Kolesarske čelade

KOLESARSKA ČELADA MET ROAM MIPS 58-62 cm

169,95  161,45 

KOLESARSKA ČELADA MET ROAM MIPS  58-62 cm

Čelada, ki postavlja nove mejnike v all-mountain segmentu. Dvižni vizir naredi prostor za shranjevanje zaščitnih očal. (niso priložena)  Bistveno večja pokritost in zaščita glave, odlično zračenje, pralne blazinice, nastavki za trak očal in kamero. V MIPS izvedbi. (Multi-directional Impact Protection System).

Izdelava: In-Mould, polikarbonat
Teža: 395 g
Obseg glave: 58-62 cm

Izbriši izbrano

Opis izdelka

KOLESARSKA ČELADA MET ROAM MIPS 58-62 cm

Čelada, ki postavlja nove mejnike v all-mountain segmentu. Dvižni vizir naredi prostor za shranjevanje zaščitnih očal. Bistveno večja pokritost in zaščita glave, odlično zračenje, pralne blazinice, nastavki za trak očal in kamero.

MIPS  

Statistike kažejo, da pri udarcih pogosto pride do poševnega oz. stranskega udarca na čelado, kar lahko povzroči hujše poškodbe glave zaradi t.i. rotacijskega pospeška. MIPS® je tehnologija, ki posnema človeško glavo. Možgani so obdani s posebno tekočino, ki jim omogoča, da v primeru udarca zdrsijo znotraj lobanje in s tem ublažijo pritisk. Na podoben način deluje edinstven varnostni sistem MIPS®, ki zaščiti glavo v primeru udarcev iz vseh smeri, saj posebna plast omogoča rotacijo čelade v primeru padca (ko se pena stisne ob glavo), tako da se čelada premika skupaj z glavo. Raziskave so pokazale, da v primeru udarca čelada z vgrajenim sistemom MIPS® amortizira udarec, saj razprši in ublaži sile, ki delujejo na glavo, s tem pa zmanjša možnost poškodbe. Hkrati imajo čelade s sistemom MIPS® vse funkcionalnosti, ki jih nudijo ostale čelade – so zračne, z uporabo polikarbonatov pa tudi izredno lahke. Sistem MIPS® je rezultat 15-letnih raziskav in razvoja in je zaščiten s patentom.

Izdelava: In-Mould, polikarbonat
Teža: 395 g
Obseg glave: 58-62 cm

Dodatne informacije

Znamka

Barva MET

Obseg čelade